Gecombineerde leefstijlinterventie Zwolle | Begeleid afvallen

Momenteel zitten alle groepen vol. Ik weet niet wanneer ik een nieuwe groep ga starten.

Afvallen zonder te gaan jojoën is misschien wel het moeilijkste wat er is. Er zijn zo veel verleidingen dat het soms moeilijk is om een verantwoorde keuze te maken. De meeste mensen volgende een dieet om af te vallen, maar houden dit niet vol. Vervolgens komt al het verloren gewicht weer terug, vaak zelfs iets meer.

Daarom is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in 2019 opgenomen in de basisverzekering . De GLI is een 2-jarig programma gericht op het verbeteren van iemands leefgewoontes. U moet hierbij denken aan meer bewegen, minder drinken en gezonder eten. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. Het kost u daarom helemaal niets om mee te kunnen doen, behalve 2 jaar lang gemotiveerd zijn. Het doel is uw leven permanent aan te passen, met als resultaat blijvend gewichtsverlies en betere gezondheid.

Danique ter Avest

 

Wilt u ook antwoord op de volgende vragen?

 • Wat moet ik tijdens een nachtdienst/onregelmatige dienst
 • Hoe krijg ik meer structuur in mijn voeding en snack ik minder?
 • Wat is gezonde voeding?
 • Hoe val ik af op een gezonde manier?

Als u antwoord wil op deze vragen dan is de GLI wellicht iets voor u. Meld u direct hier aan. De groepen zitten momenteel vol en op dit moment is het nog onbekend wanneer er een nieuwe groep start. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagmiddag.

Hoe ziet het GLI programma eruit?

Leefstijladviseur Danique gebruikt het programma Cool als Gecombineerde Leefstijlinterventie. COOL staat voor coaching op leefstijl. Het programma begint met een persoonlijk intake gesprek.

In dit gesprek wordt uw motivatie om mee te doen onderzocht en wordt gekeken of u in de groep past. U moet 2 jaar lang gemotiveerd zijn om aan u zelf te werken, onder begeleiding van de leefstijlcoach. Verder worden uw doelen besproken, uw eetgewoontes geïnventariseerd en uw valkuilen onderzocht.

Het basisprogramma

Vervolgens starten we met het basisprogramma. Het basisprogramma duurt 8 maanden en bestaat uit 8 groepssessies met 10-12 deelnemers.

Tijdens de groepssessies komen de volgende thema’s aan bod.

 1. Kleine aanpassingen, groot effect
 2. Kom in beweging
 3. Lekker eten geeft structuur
 4. Slapen & ontspanning
 5. Gezond leven is plannen
 6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes
 7. Hoe gezond is jou weekend?
 8. Hoe blijf ik in beweging?

De precieze invulling varieert per groep, al naar gelang de vraag vanuit de groep. Hoe meer de groep meedenkt, hoe beter het resultaat.

Zoals u ziet ligt de focus niet alleen op eten. Voldoende bewegen, slapen en stressmanagement zijn minstens zo belangrijk om uw doel te kunnen bereiken. Al deze factoren hebben invloed op de keuzes die u maakt en uiteindelijk op uw gewicht.

Gedurende het basisprogramma heeft elke deelnemer recht op 2 uur individuele begeleiding. Deze 2 uur wordt meestal verdeeld over 2-4 consulten, afhankelijk van de behoefte van de deelnemer.

 

 

De onderhoudsfase

Na het basisprogramma volgt de onderhoudsfase. Omdat echte gedragsverandering lang duurt wordt de GLI vervolgt met de 16 maanden durende onderhoudsfase. Deze fase bestaat ook uit 8 groepsbijeenkomsten en wederom 2 uur aan individuele begeleiding, maar nu verspreid over 16 maanden.

Tijdens de groepssessies in de onderhoudsfase komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Wat is je doel?
 2. Beweging, waar zit je kans?
 3. Voeding
 4. Je energiehuishouding
 5. Time management
 6. Succesvolle verandering
 7. Informatie overload
 8. Op eigen voet verder

Het doel van de onderhoudsfase is het volhouden van de gezonde leefstijl na het programma. De rest van uw leven moet u het zelf doen en de onderhoudsfase bereid u hier op voor.

GLI criteria: Wanneer mag ik meedoen?

Om aan de GLI mee te kunnen doen moet je naast gemotiveerd zijn voldoen aan 1 van de volgende 2 criteria:

 • BMI van 30 of hoger
 • BMI van 25 + risico op diabetes of hart- en vaatziekten

Als u aan 1 van deze 2 criteria voldoet kunt u met een verwijzing van uw huisarts een afspraak maken voor het starten van het GLI traject.

Hieronder kunt u uw BMI berekenen:

 

Your BMI is

 

Meld u nu aan!

Bent u enthousiast geworden en klaar om uw leven om te gooien. Bent u toe aan een gezonder en gelukkiger leven met minder stress en meer controle? Maak dan nu een afspraak via het onderstane contactformulier.