Gewichtsconsulent Zwolle

Als gewichtsconsulent kan ik jou adviseren en ondersteunen bij zowel voeding als bij bewegen.

Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend.

Danique ter Avest

Hierbij zullen we kennismaken en kun je kijken of je het ziet zitten om met mij aan de ‘slag’ te gaan. Zie je het zitten, dan plannen we een intakegesprek in. Het intake gesprek duurt tussen de 45 – 60 minuten. Tijdens dit gesprek gaan we inventariseren wat je doel is maar zullen we ook kijken naar je voedings- en beweegpatroon. Door middel van een voedingslogboek zullen we in kaart brengen waar mogelijkheden liggen om een verandering door te voeren. Dit alles gaat in overleg. Ik ben van mening dat als iets opgelegd wordt, dat dat minder succesvol is als dat je zelf aangeeft waar ja als eerste wat aan wilt veranderen.

Na het intakegesprek zullen er vervolgafspraken plaats vinden. Deze duren tussen de 20 – 30 minuten. Tijdens deze consulenten hebben we het over hoe het gaat en waar je tegen aan loopt.

Ik bied verschillende trajecten aan, zodat je zelf kunt kiezen waar jij behoefte aan hebt.

Trajecten

 • Losse consulenten
  • Intake (45 – 60 min.)                                               € 59,95
  • Vervolg consulten (20 – 30 min.)                           € 29,95
 • Pakket A                                                                          € 165,-
  • Intake (45 – 60 min.)
  • 4 vervolg consulten (20 – 30 min.)
 • Eenmalig voedings- en beweegadvies (75 min).              € 75,-
 • Metingen* (15 min.)                                                          € 68,75        
  • 5 keer meten en kort advies

*Metingen kunnen verspreid worden over 6 maanden.

Hoe gaat een gewichtsconsulent te werk?

Tijdens het eerste consult zullen we gezamenlijk kijken naar je voedingspatroon. Daarbij kijk ik hoe je voedingspatroon er nu uit ziet en leg ik deze naast de Schijf van Vijf vanuit het voedingscentrum neer. Op die manier kunnen we in een oogopslag zien of er dingen missen in je voedingspatroon, maar daarnaast kunnen we ook zien wat je al wel doet! Door middel van tips en adviezen gaan we in kleine stappen je voedingspatroon aanpassen. Je hebt namelijk een bepaalde gewoonte ontwikkeld. Deze gewoonte zullen we in kleine stappen moeten afbreken, zodat er ruimte ontstaat voor vernieuwing.

Met de combinatie gewichtsconsulent – leefstijlcoach kan ik je op meerdere vlakken adviseren en sturen naar een gezondere levensstijl. Hierbij kunnen we ook kijken naar het beweeggedrag, ontspanning, slaap maar ook naar eventueel rook -en alcohol gebruik. Door mijn specialisatie kan ik jou coachen naar een gezondere levensstijl door middel van gedragsverandering. Onze levens hebben bepaalde gewoontes, hebben we doelen dan zullen we deze gewoontes moeten doorbreken (gedrag veranderen). Als we deze gewoontes niet doorbreken, zullen deze ons kunnen belemmeren in het behalen van onze gestelde doelen. Bepaalde gewoontes kunnen ons verleiden tot andere keuzes dan de keuzes die we eigenlijk zouden willen maken.


Hoe ziet de intake bij een gewichtsconsulent eruit?

Een intake duurt 45 – 60 minuten. Aan het begin van ons gesprek zal ik mezelf voorstellen en wat over mezelf vertellen. Je mag mij ook alles vragen wat je van mij wilt weten. Daarna wil ik ook graag wat van jou weten. Hierbij kun je denken aan je werk, hoe je thuissituatie eruit ziet en of je bijvoorbeeld sport. Ik vind kennismaken erg belangrijk, daarmee leer je elkaar kennen.

Daarna wil ik graag weten wat de reden is dat je bij mij gekomen hebt en wat je aan het einde graag zou willen bereiken en waarom.  Tevens zullen we ook het voedingsdagboek doornemen als je die van tevoren hebt ingevuld en anders krijg je deze mee en bespreken we deze een volgende keer.

Als laatste zullen we wat metingen doen. Hierbij kun je denken aan het meten van je lengte, gewicht, buikomvang maar ook vetpercentage en spiermassa.  De metingen zijn iedere keer een graadmeter om te kijken of we onze doelen behaald hebben.  We houden ons niet erg vast aan de metingen omdat het wel een moment opname blijft, vandaar dat we de metingen meenemen als graadmeter.


Hoe zien de vervolgbehandelingen er bij een gewichtsconsulent uit?

Ook de vervolgconsulten zullen er ontspannend uitzien. In de eerste consulten zullen we samen doelen gaan stellen die realistisch en haalbaar zijn. Ik vind het belangrijk dat er kleine succesmomenten zijn in ons traject, zodat er kracht uit die succesmomenten gehaald kan worden. Deze kracht zorgt voor extra motivatie om door te gaan. Als we doelen gesteld hebben, zullen we ook kijken wat jou tegen kan houden om deze doelen te gaan halen. Dit kunnen hele kleine dingen zijn. We gaan hier oplossingen voor bedenken, zodat je hier op kunt anticiperen. Mocht zich dan zo’n situatie voordoen dan weet je hoe je moet handelen.  Om de aantal weken blijven we de metingen ook herhalen, zodat we de voortgang ook kunnen blijven monitoren. Ditzelfde geldt ook met een voedingslogboek. Het kan wezen dat ik af en toe vraag of je deze wilt invullen, zodat i kan zien in hoeverre het voedingspatroon is veranderd.

Ook buiten de consulten stimuleer ik je

Tijdens de consulten wil ik bij jou gedragsverandering bewerkstelligen. Wat is nu gedragsverandering. Je wilt iets aan jezelf veranderen, denk hierbij aan afvallen, fitter worden, meer gezonde variatie etc. Je bent dan gewend om bepaalde dingen te doen. Bijvoorbeeld je gaat met de auto boodschappen doen in plaats van op de fiets. Dit zijn bepaalde gewoontes/patronen die je misschien dagelijks doet. Door deze patronen te doorbreken en hierover na te denken, ga je je gedrag veranderen. Uiteindelijk door deze verandering ben je in staat om je doelen te behalen. Doordat we samen doelen stellen, zorgen we er samen voor dat je doelen realistisch en haalbaar zijn. Juist wanneer je een doel hebt wat niet haalbaar is, raak je teleurgesteld. Dit kan je belemmeren bij het behalen van je uiteindelijke resultaat.  

Tijdens het gehele proces sta je er niet alleen voor. Ik loop samen met je mee. Ik zal je coachen wanneer het goed gaat maar ik zal er ook voor je zijn als het even iets tegen zit. Natuurlijk moet je het zelf doen maar ik zal wel naast je staan. Ook al hebben we geen afspraak ik ben altijd bereikbaar via de e-mail of telefoon. Ben je trots omdat je gesport hebt en dat wil je delen? Dat mag door middel van een berichtje of een mailtje. Ik zal je stimuleren. Lukt het even niet om bijvoorbeeld gezond te eten, ook dan kun je een berichtje sturen en ik kan je helpen waar het kan.

Maak dus nu een afspraak door contact met mij op te nemen en dan kijken we hoe ik jou kan helpen je doelen te bereiken.

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?

Er is een verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist. Bij een diëtist krijg je een dieet/menu aangereikt die je volgt om te zorgen dat je alles binnen krijgt. Vooral mensen die een medische geschiedenis hebben kunnen terecht bij een diëtist, hierbij kun je denken aan mensen met een hoge bloeddruk, Diabetes Mellitus (suikerziekte) en bijvoorbeeld mensen met allergieën. Een gewichtsconsulent mag niet aan de slag met mensen die een medische diagnose hebben gekregen van een (huis)arts. Bij twijfel zal een gewichtsconsulent jou terugsturen naar de huisarts of doorverwijzen naar een diëtist.