Wie ben ik | Leefstijlcoach Danique

leefstijlcoach DaniqueMijn naam is Danique ter Avest en ik ben sinds oktober 2012 afgestudeerd als beweeg- en leefstijlcoach aan de Hanzehogeschool, Instituut voor Sportstudies te Groningen. Voor mijn HBO opleiding heb ik een MBO opleiding gevolgd aan Landstede Sport en Bewegen te Zwolle. In 2009 ben ik afgestudeerd als sport- en bewegingscoördinator.

Door mijn 2 sportopleidingen heb ik veel kennis opgedaan over bewegingsvormen en over leefstijlcoaching. In mijn laatste jaar van mijn HBO opleiding heb ik de specialisatie gedragsverandering gevolgd. Tijdens deze specialisatie heb ik cliënten geholpen in het proces van leefstijlverandering. Dit motiveerde mij om in mijn afstudeerstage een leefstijlprogramma te schrijven voor mensen met (morbide) obesitas. Mijn stageadres in Bonaire is het door mij geschreven programma succesvol gaan draaien.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op voor een (kennismaking)gesprek.


Januari 2013 ben ik verhuisd naar Bonaire om hetgeen ik geleerd had, in de praktijk te brengen. Ik ben aan het werk gegaan als fitnessinstructeur en als leefstijlcoach. Januari 2014 zijn we gestart met het real fit project. Dit is een leefstijlproject voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar met overgewicht of obesitas. Ik ben in dit project sportinstructeur en werkzaam met een diëtist en kinderpsycholoog. Sinds juli 2014 ben ik fulltime als leefstijlcoach aan de slag gegaan en ben ik leefstijlcoach bij verschillende projecten. Projecten die ik begeleid zijn de lokale brandweer, lokale jongeren en werknemers van verschillende bedrijven. Als leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Leefstijlprofessionals (NBLP) en heb ik een SCAS registratie. Uiteindelijk hebben we besloten om in juni 2015 terug te emigreren naar Nederland om daar onze toekomst voort te zetten.

Om mezelf meer te verbreden en te verdiepen heb ik een HBO plus module kinderobesitascoach gevolgd en ben ik in september 2017 gestart met de opleiding gewichtsconsulent.

Wat doe ik zelf aan gezondheid? Ik sport 3 keer per week en hierbij zorg ik dat het bestaat uit variatie. Ik zorg dat ik niet 3 keer per week dezelfde oefeningen uitvoer, maar dat mijn sporten bestaat uit afwisseling. Hierdoor houd ik het sporten vol en blijf ik het leuk vinden. Daarnaast let ik ook op mijn voeding. Ik let op dat ik gezonde voeding binnen krijg, maar dat ik ook genoeg energie binnen krijg om bijvoorbeeld te bewegen.

Ik vind het bijzonder dat ik mensen kan coachen/begeleiden tijdens hun veranderingstraject. Het allermooiste vind ik om te zien dat mensen hun doel(en) behalen.